foto elly

Jessie en Chap en TiniMet mijn zus Tini bracht ik in april 2002 een bezoek aan de kennel "Jahalom Sjachor" in Ruinen. We maakten daar kennis met de (hopelijk) toekomstige vader en moeder van onze nieuwe pup, die Jessy zal gaan heten. Ze wordt bruin (net als haar moeder) of zwart (net als haar vader).

 

De bedoeling is dat Tini de vaste "doggysitter" voor Jessy wordt en ze wil daarom ook vanaf de eerste kennismaking overal bij betrokken worden. "Mamma" Jessie vindt het wel fijn om even aangehaald te worden,en "papa" Chap loopt als een stoere reu even rond om alles te bekijken en te besnuffelen.

 

Jessies puppysEindelijk was het zover.... Op 10 juli 2002 kregen we bericht. De puppies zijn geboren en er zit een bruin teefje voor ons bij. JIPPIE!!!!!!! Twee van de negen puppies zijn wat kleiner dan de rest en worden daarom ook steeds als eersten even aangelegd. Daarna mogen de anderen erbij. Als de puppies twee weken oud zijn, ga ik er met Tini naartoe en mag ik, omdat er verder nog niemand is geweest, als eerste kiezen.

 

Jessy twee weken oudDit is ze dan...
Jahalom Sjachor Olive, en haar roepnaam is "Jessy", een bijdehandje eerste klas, zo klein als ze is!!

Het is één van de twee kleinere puppies, maar als enige van het hele stel liep ze al door het hok te struinen. De oogjes zijn nog maar net open, maar de kleine meid houdt ze nu maar even stijf dicht voor de flits. Het is moeilijk afscheid te nemen, zeker ook omdat we weten dat we er (door de afstand, ongeveer 200km) pas weer naartoe gaan als de puppy's alweer 5 weken oud zijn.

 

Jessy vijf weken oud met Tini

Tini wilde ook wel even met dit "chocolaatje" knuffelen. Jessy vindt het heerlijk zo in het zonnetje lekker tegen haar aan te hangen... dit is zo heerlijk... GENIETEN!!!!!

 

 

 

Jessies puppys etenDit is één van de foto's die Ria Schenkkan (de fokster) maakte. Lekker met z'n achten pap eten uit een grote voerbak (nummer negen staat wat achteraf).

 

JessymethaarbroertjesenzusjesinbadkleinOmdat het steeds zo warm was, had Ria een mand met water op het gras gezet en daar werd gretig gebruik van gemaakt. Het is dan nog wel geen zwemmen, maar hier is duidelijk te zien dat Labjes van water houden.

 

Eindelijk is het zover! Zondag 8 september mag Jessy mee!! Het was natuurlijk wel een hele reis, maar samen met Tini op de achterbank ging dat allemaal uitstekend. Eerst op schoot en lekker knuffelen, maar al snel zakte dat kopje opzij en werd ze op een speciaal meegenomen bedje neergelegd. Ze lag nog net niet te snurken, maar ik had moeite om tijdens het rijden niet steeds in mijn achteruitkijkspiegel te kijken, wat een dotje zeg en wat lag ze lekker te slapen. Onderweg toch maar even een korte stop gemaakt en haar aan het einde van de parkeerplaats even aan het riempje laten wennen door een stukje heen en weer te lopen. En ja hoor... het eerste plasje aan de riem! Wat een brave pup... dat belooft wat!!

Jessy met Elly in de tuin

Die kleine "bijtspijkertjes" zet ze graag in mijn vingers en naar later zal blijken ook in schoenen, meubels, traptreden, de post en nog vele andere dingen... Ik ga met Jessy een puppycursus doen, ze wordt hier zelfs de beste van de klas! Daarna volgt een gehoorzaamheidtraining en nog een en nog een. Volgens de trainster zijn we hier niet om Jessy wat te leren, maar omdat het vrouwtje moet leren hoe ze met Jessy omgaat. Luisteren doet ze goed, maar wat een ondeugende puppert is het af en toe. Jessy doet behalve een jachttraining ook mee aan een behendigheidstraining. Dat vindt ze prachtig. Als ze maar een paar hindernissen moet nemen, rent ze het hele parcours af omdat het vrouwtje haar niet bij kan houden. Ze logeert af en toe bij vriendjes, Simba en Sting in Zoetermeer, maar Joep is wel haar allergrootste vriend. Daar beleeft ze avonturen mee en het vrouwtje van joep maakt altijd hele mooie foto's. De truc is dan dat Jessy en Joep heel stil moeten zitten totdat ze de klik van het fototoestel horen. Dan krijgen ze wat lekkers.

Hieronder een paar linken naar fotoalbums.

Dit is Joep en toevallig was er ook net een ander vriendje.

In maart 2005 ligt er een dik pak sneeuw en Jessy gaat met het baasje en het vrouwtje naar park Clingendael. Mooi is het hier!

Het vrouwtje houdt van wandelen en Jessy gaat af en toe mee. In Diekirch wandelt ze 3keer mee met de tweedaagse. De eerst keer lopen we 2x 12km, even kijken of dat allemaal goed gaat, maar de twee jaren daarna lopen we 2x 20km.  En ook dat gaat goed. Wat een kanjer die Jessy! Diekirch 2005

Jessy loopt ook een paar keer mee voor een 'show'.  De honden worden dan gekeurd en als je met een hond wilt fokken, moet je minimaal 2x 'Zeer Goed' halen. Dat halen we wel, maar Jessy wordt niet loops. Het vrouwtje kan dan wel puppen willen, maar als Jessy daar anders over denkt gaat het niet door. Show lopen!

Regelmatig gaan we mee met een labradorwandeling. Dat is heel gezellig, maar je moet goed kijken waar je hondje is gebleven.

Jessy vindt zwemmen heerlijk! Op het strand in IJmuiden in augustus 2005.

Kennismaking met puppenkind Elsa van Jan en Yvonne. Els, oktober 2005

Jessy op jachttraining.

Natuurlijk mag er na de training ook gespeeld worden. Socialiseren noemen ze dat.

Een logeerpartij! Elsa komt logeren.

Eindelijk weer een keer sneeuw, in januari 2007.

We wonen niet meer in Scheveningn, maar gelukkig is hier ook een strand. Kijkduin.

Nog een paar foto's in de winter van 2007 / 2008.  Sneeuwfoto's.